Recension: Dark Knight Rises

best_movie_2012_dark_knight_risesI Dark Knight Rises har det gått åtta år sen Batman (Christian Bale) besegrande Jokern. Bruce Wayne har dragit sig tillbaka som Batman.
Åklagaren Harvey Dent jobbade för att göra Gotham City till en stad utan brottslighet. Han offrade sitt liv för staden i filmen Dark Knight. Gotham City har blivit mycket lugnare tack vare honom.

Den nya storskurken Bane (tom hardy)  flyr med sina hantlangare från ett flygplan som tillhör CIA. Han tar Dr. Leonid Pavel som gisslan.
Bane använder sig av Dr. Pavel för att sätta i gång en serie bomber som kan spränga sönder Gotham City. Bruce Wayne tvingas att komma tillbaka som Batman för att slåss mot Bane och hans armé av beväpnade hantlangare med hjälp av polisen och Catwoman (spelad av Anne Hathaway,  från bland annat Les Misérables )

Jag tycker att filmen var grymt bra. Det var bra explosioner och jättebra effekter. Jag tycker att det är den bästa Batmanfilmen på fem år. Den här filmen var mycket bättre än den förra filmen Dark Knight.

Det var mycket mer action i den här filmen och mer spänning.