recension: Yu-Gi-O

yu-gi-oh
Yu-Gi-Oh är en japansk tecknad tv-serie. Den bygger på en mangaserie som handlar om liten kille på elva år som heter Yugi Muto. Han gillar kortspel och på skolrasten sätter han ihop Millenniumpusslet. Det har formen av en pyramid och han försöker pussla ihop det. En dag lyckas han, men då kommer två äldre killar och mobbar honom. De heter Jonouch och Honda.

En dag hamnar de i bråk med en ordningsman i skolan. Yu-Gi kommer efter och hjälper de och då blir Jonouch och Honda hans vänner. När Yu-Gi duellerar i kortspelet Magic and Wizards kommer det fram en egyptisk farao ur hans Millenniumpussel. Det hänger runt halsen och tar över över hans kropp. Faraon hjäper Yu-Gi att vinna dueller mot duellanterna.

När Yu-Gi´s vänner är hemma hos honom får Yu-Gi ett videoband. De tittar på bandet och får se Pegasus J. Crawford som har skapat Duell Monsters. Med sitt Millenniumöga kidnappar Pegasus Yu-Gi´s farfars själ. Yu-Gi och hans vänner åker till ön Duellist Kingdom. Där de ska vara med i turneringen i Magic and Wizards. Yu-Gi och Jonouch deltar i turneringen för att vinna prispengarna och rädda sin lillasyster. Yu-Gi deltar även för att rädda sin farfar från Pegasus.

Jag tycker att serien är spännande, rolig och bra tecknad.