Recension: SNABBA CASH

20s42-SnabbaCashDRAGNY.psdFilmen Handlar om Johan “JW” Westlund som spelas av Joel Kinnaman. Johan studerar på dagrna och är ute på kvällarna. Han säljer kokain på Stureplan och festar med sina rika vänner. För att ha råd med festandet kör han svarttaxi. JW träffar Sofie, en rik tjej, på en fest. Han vill imponera på henne och faller djupare i den organiserade brottsligheten.

Jorge tänker lämna Sverige för gott. Han vill börja ett helt nytt liv. Först måste han bara leverera kokain en sista gång. Jorge har rymt från fängelset och alla letar efter honom. “JW” hittar honom i skogen när han blivit misshandlad av jugoslaviska maffian. De börjar samarbeta.

Mrado
Samtidigt som Mrado jobbar som torped åt jugoslaviska maffian ska han också ta hand om sin åttaåriga dotter. Han vill få tag i Jorge för att han ska berätta vem han levererar kokain till.

Snabba Cash är regisserad av Daniel Espinosa. Filmen bygger på boken Snabba Cash av Jens Lapidus. Och den kommande filmen Snabba Cash 2 bygger på böckerna Snabba Cash 3 och Aldrig Fucka Up.

Joel Kinnaman gör en bra insats som Johan “JW” Westlund tycker jag.

Jag tycker filmen är intensiv och spännande. Den är våldsam och det händer saker hela tiden i filmen. Snabba cash är den bästa svenska dramathriller jag sett på bio och dvd.

Jag ger filmen betyget fem av fem.