Super Size Me

images

Regissör Morgan Sprurlok

Skådespelare Morgan Spurlok

Längd: 1 36

Dokumentär

Jag har sett en dokumentär som handlar om filmaren Morgan Spurlock som levde på. Han ville undersöka hur maten hanville undersöka hur maten påverkade hans hälsa. Är snabb mat så ohälsosmant? Morgans uppdrag var att käka alla mål på Mcdonals – frukost, lunch och middag inklusive vatten.

Han var tvungen att äta Super Size om han blev till frågad. I Usa är det inte som i Sverige. Man fick se att de Colan var dubbelt så stor även hamburgaren vilken meny han skulle ha på Mcdonals.

Han åt tre mål om dagen och resultatet kom snabbt – han drabbades av huvudvärk, blev deprimerad, och förlorade sexlusten. Innan han började att bara äta McDonald’s så gick Morgan igenom tester hos olika läkare. Hans normalvikt var 84 kilo och efter de 30 dagarna hade han gått upp ca 11 kilo.

Förum att vi får följa runt i USA på Mcdonals resturanger blir det även besök i skolmatsalar och interjuer och maten varierar på skolmatsalarerna på grund av ekonomin och olika skolmatsalar

vissa har cola och pizza och dålig mat medans andra skolmatsalar satsar på bra mat och dom får dricka vatten mm, vissa skolor har ju egna drick maskiner med läsk.

Jag tycker filmen är en bra sann dokumentär vi får följa Filmaren Morgan Spurlok med en skakig

kamera och en till som filmar och det är intresserant men i bland blir det jobbigt.

super-size-me-2004-08-g