Cederloos Collegor Monica

Grunden Medias skapelseberättelse, nutid och framtid,
filtrerat genom ett antal temperament.

(märkvärdigt sätt att säga att vi har intervjuat några kollegor).

Intervjuer: Andreas Cederloo
Redaktör: Robert Wigström

  monica2    Intervju med Monica Petersson

Hej Monica! Kul att du vill prata med oss. Berätta lite om dig själv.

Hej! Jag heter Monica Petersson, är 42 år och fyller 43 i februari nästa år. Jag är singel. Specialintressen är svenska språket, bl.a. korsord och musik. Allt från gospel till rock, pop och soul.

 

Hur kom du i kontakt med Grunden Media första gången? Var det genom någon du känner som rekommenderade dig eller läste du något i någon tidning eller på nätet?

Det var genom Mark Singelton (Mark jobbar på Grunden Media) som ville att jag skulle börja här. Han tyckte att det skulle passa mig bra. Jag skulle stämma in bra här. Mark är fantastisk! Vi bor på samma boende. Grundentidningen har jag läst genom Mark.

 

Kände du med en gång att detta var någonting för dig? Ett ställe där du skulle kunna passa in?

Absolut, det kände jag från första början. Det kändes direkt när jag kom innanför dörren.

 

monica4Hur gick det till att få en plats på Grunden Media? Var det en lång process eller var det lätt?

Det var arbetskonsulent Eva Gustavsson som hjälpte mig hit och fick ordnat en daglig verksamhetsplats. Sen pratade jag med Ewa Lundberg och hade uppföljningsmöte med mina föräldrar och det har gått bra. Det gick fort att komma in och få en plats. Hade praktik först och sen kom jag hit.

 

När du väl fick börja arbeta på Grunden Media, var det då så som du hade tänkt dig eller blev det annorlunda?

Det blev som jag hade tänkt mig. Annorlunda blev det när jag fick sjunga i musikstudio. Det har jag alltid drömt om, att få sjunga i en musikstudio. Så det var rena drömmen. Och nu har jag har prövat på det. Nu vet jag vad det innebär. Sen är det andra saker man också vill göra, som det här med foto, bild och form och allt sådant här. Det finns andra saker också. Man kan skriva någon poplåt eller så. Ska prata med Anders Hansson (musikcoach på G.M.) om det.

 

Har du fått arbeta med det som du ville arbeta med från början eller har du upptäckt nya arbetsområden som du hellre vill jobba med?

Förutom musiken, som är viktig för mig, så tycker jag att foto och bild verkar intressant. Musiken är dock mitt största intresse.

 

monica1Tycker du att det fungerar med musiken? Får du den hjälp du behöver?

Nu är det så att Anders Hanson har sagt att Musikhjälpen (G.M. Projekt, #mh13) går först. Så nu blir det att ligga lite lågt med musiken, men det får komma sen när det är klart med Musikhjälpen. Då kommer det absolut mer. Då får jag repa med Robert Borgwall och så där och utveckla min sångröst. Jag har alltid varit med i körer och alltid tyckt om att sjunga. Jag skulle vilja stå på en scen. Får kanske skriva någon låt från mitt hjärta om vad jag har gått igenom, både på ont och gott.

 

Vad gillar du för sångerskor?

Bra sångerskor är Maria Carey, Whitney Houston och Céline Dion. Sarah Dawn Finer tycker jag väldigt mycket om också.

 

Tycker du att dina åsikter får komma fram, att man lyssnar på dig?

Det tycker jag absolut. Personalen som jobbar här gör ju allt för att man ska trivas. Man får säga det man känner och tycker. Bara man inte pratar illa om någon så är det okej.

 

monica3Om du får en egen idé, kan du då få hjälp att utföra den?

Jag vet inte än. Jag har inte provat stället än. Man kan få all hjälp om man vill och ber om det.

 

Hur skulle du beskriva stämningen på Grunden Media?

Jag tycker den blir bättre och bättre varje gång man kommer hit. Så jag tycker det är väldigt bra stämning här bland dem som jobbar här.

 

Har du fått några nära vänner bland dina kolleger som du rent av umgås med utanför jobbet?

Det har jag fått. Det är Bettan, Mark, Anja, Ante och du Cederloo. Sen är det lite Yvonne också. Det kan bli mer sen. Det vet man inte. Anja har jag varit på födelsedagskalas hos. Bettan är en av mina bästa kompisar från boendet. Min allra bästa vän är Mark Singelton. Han är jättefin och omtänksam. Gillar honom så otroligt mycket. Jenny får vi inte heller glömma.

 

monicaÄr det något som du skulle vilja ändra på här på Grunden Media?

Nej. Det är nog den bästa arbetsplats jag någonsin varit på. Jag tycker det är helt underbart här. Jag tycker det är jättebra här.

 

Och avslutningsvis, vad skulle du säga är det bästa med Grunden Media?

Kamratskapet är det bästa.

 

Okej Monica, det var allt för nu. Tack för dina fina svar och lycka till!