Cederloos Collegor Sayam Chortip

Grunden Medias skapelseberättelse, nutid och framtid,
filtrerat genom ett antal temperament.

(märkvärdigt sätt att säga att vi har intervjuat några kollegor – först ut, Peter Mattsson).

Intervjuer: Andreas Cederloo
Redaktör: Robert Wigström

 Sayam Chortip

 

Morsning Sayam! Berätta lite om dig själv med några enkla meningar. Du kan berätta vad du heter, ålder, singel eller sambo…

Jag heter Sayam Chortip och jag är 24 år nu. Jag arbetar här på Grunden Media och håller på med musik. Skriver dikter, låttexter och musik. Jag är singel.

 

Intressen, hobbies eller något du brinner extra mycket för?

Ett stort intresse är poesi som jag gillar mycket och även att skriva dikter och vara ute och uppträda med dem. Gillar även att vara ute och spela mina låtar. Tävlar i estradpoesi.

 

Hur kom du i kontakt med Grunden Media första gången, genom någon du känner som rekommenderade dig eller läste du något i någon tidning eller på nätet?

Under min gymnasietid gick jag på riksgymnasiet i Angered där jag var med i elevrådet som ordförande. Vi hade utbildning inom elevrådet. Vi var på Grötö och hade lite kickoff. Och vår projekthandledare för det hette Emilia. Hon hade en massa filmer från Grunden Media, bl.a. Klickfilmen.

klick02Vi såg de filmerna, men också den där Tommy och Robert (kolleger på G.M.) var på Bananpiren. Det fastnade jag väldigt mycket för.

Eftersom jag själv höll på mycket med hiphop under gymnasietiden så kände jag att detta verkar vara ett häftigt ställe. Man får hålla på med sitt intresse och det är inte på alla ställen man får göra det.

Ett tag senare lyssnade min mamma på P3 och då råkade Tommy och Robert vara där, det hade varit någon intervju. Då kopplade jag på något sätt att det måste vara dem vi såg på den där filmen på Grötö. Det var då jag kände att jag måste ta kontakt med de här grabbarna på något sätt. Jag tog saken i egna händer. Jag mailade nog Tommy på något sätt. Jag vet inte om det var MySpace eller något sådant på den tiden. Vi träffades och skulle börja göra musik var tanken. Han gillade det jag gjorde. Sagt och gjort, vi träffades och började göra musik. Jag började komma till Grunden Media på kvällarna efter att han hade slutat minns jag. På den tiden låg Grunden Media på Jungmansgatan. På den vägen blev det så att jag kom in på Grunden Media.

 

Var det lätt att få börja här?

sveerigeFolk hade sagt att det var väldigt lätt, men det var en procedur. Det tog tid. Det var papper som skulle fyllas i och LSS–handläggare som skulle träffas. Få saker och ting beviljade, det tar sin lilla stund. Sen hade jag tur och kom in efter att jag hade tagit studenten.

 

När du väl fick börja arbeta på Grunden Media, var det då så som du hade tänkt dig eller blev det annorlunda?

Jag hade inte direkt några stora förhoppningar då, förutom att jag visste att det var ett coolt ställe. Och det visade sig att det var det också, så klart. Men jag fick testa runt i lite olika grupper innan jag bestämde mig. Jag fick vara med både i radiogruppen och musikgruppen. Jag tror jag också fick vara med i filmgruppen en period. Men jag kände ganska direkt att det var musik jag ville hålla på med.

 

Har du fått arbeta med det som du ville arbeta med från början eller har du upptäckt nya arbetsområden som du hellre vill jobba med?

Jag har varit och snokat lite i radion. Jag har fått hjälpa till och göra lite radioreportage, lite intervjuer och sådant där. Det skulle jag vilja göra mer av. Även om musiken är mitt huvudområde, om man så säger så, vill jag inte släppa radion riktigt utan jag skulle vilja göra lite små reportage ibland, särskilt på Bokmässan.

 

Tycker du att dina åsikter får komma fram, att man lyssnar på dig?

Jo, det får jag allt säga.

 

Om du får en egen idé, kan du då få hjälp att utföra den?

Jag har inte haft några jättestora egna idéer här men det som jag har velat göra har jag ändå fått hjälp med, blivit coachad på ett bra sätt.

 

Hur skulle du beskriva stämningen på Grunden Media?

Det är ett glatt gäng med stora leenden på läpparna för det mesta. Det är en väldigt skön stämning. Ibland skulle man kanske själv vilja ha lite arbetsro. Men sen blir man så triggad av andra så det smittar av sig mycket här. Det är så mysigt och hemtrevligt tycker jag.

 

Har du fått några vänner bland dina kolleger, som du rent av umgås med utanför jobbet?

Det har jag absolut fått. Några träffar jag väldigt mycket på fritiden och vissa känner man att det räcker att man ser på arbetet, så är det ibland. Man vill ha lite distans också, skilja på jobb och fritid ibland. Men vissa kan man inte låta bli att träffa, t.ex. Tommy. Vi gör ju så mycket musik och ibland uppträder vi ihop på fritiden. Då blir det att vi umgås väldigt mycket också. Så finns det några till också.

 

Är det något som du skulle vilja ändra på här på Grunden Media?

mopSkaffa städfirma! Det är något som jag känner inte fungerar i våra lokaler. Det är så som jag känner. Annars har jag inte så mycket jag vill förändra helt enkelt. Jag tycker ändå vi har fått så nya, fina och fräscha lokaler.

 

Och avslutningsvis, vad skulle du säga är det bästa med Grunden Media?

Att man får göra det man vill. Att man får utvecklas i sin egen takt. Samtidigt känna ett stort ansvar och kunna ta del av ett stort ansvar. Sen hela stämningen som jag tycker mycket om.

 

Okej Sayam, tack för dina fina svar och vi önskar dig all framgång i livet!