Grunden Media hälsar på i Älvrummet.

Bild från Älvrummet i GöteborgI höstas, 2014, var vi några stycken på Grunden Media som funderade på hur Göteborg skulle kunna se ut i framtiden. I samma veva hade vår chef, Peter Mattsson, varit i kontakt med några av dem som förestår Älvrummet som är ett helt hus tillägnat utvecklingen i Göteborg.
Detta ledde till att vi hade en stående inbjudan dit och som kom ytterst lägligt med tanke på våra funderingar kring Göteborgs framtid.

Guiden Sara Carlsson och Anja.

Guiden Sara Carlsson och Anja.

Sagt och gjort, vi bokade tid för guidning och tog oss till Älvrummet. Husets läge kan inte vara mer centralt än det är. Det ligger i rak linje ner från Avenyn/Östra Hamngatan, precis vid älven, hundra meter från Operan.

När vi kom fram blev vi mycket trevligt välkomnade av vår guide Sara Carlsson som under hela vårt besök informativt och entusiastiskt guidade oss.

Största delen av utrymmet i Älvrummet upptas av en enorm 3D-karta över Göteborg som delvis visar hur det ser ut idag och delvis visar hur det eventuellt kommer att se ut. Exempelvis har man på Hisingssidan satt ut var norra Europas högsta hus, Polstjärnan på 230 meter, eventuellt ska byggas. Tanken är att ge en samlad vision av det långsiktiga arbetet med hur man bit för bit skapar den goda staden.

IMG_317900Man skall även kunna samlas här för seminarier, föreläsningar och ha olika debatter som har med stadens utveckling att göra. Den stora ständigt uppdaterade modellen av centrala Göteborg är och kommer att vara ett stående inslag med den senaste informationen av utvecklingen av t.ex. Skeppsbron, Norra Masthugget och Lindholmen.

I Älvrummet kan man få kostnadsfri guidning. Det går också att boka tid för guidning om man vill komma i grupp.

 

Vill du boka så ring Sara Carlsson 031 – 368 96 70.
Öppettider: måndag – torsdag 15.00 – 19.00
fredag – söndag 11.00 – 15.00
Man kan även kolla på alvstranden.com

Älvrummet drivs av Göteborgs Stad genom Älvstranden Utveckling och Stadsbyggnadskontoret.

-IMG_3210

-IMG_3188