Hemma hos Anna

Anna, Malin och Bo

Anna, Malin och Bo

Anna bor i en lägenhet på två sovrum i Västra Frölunda. Det finns ett färgglatt vardagsrum, ett kök, en liten trång hall och ett badrum. Det är högt i tak. Där bor Anna tillsammans med sin syster Malin och hennes fem månader gamla son Bo som kallas för Bosse.

test_03B9144

test_03B9044
De bor på sjunde våningen. De har en balkong men den använder dom inte på vintern, bara på sommaren och när det är varmt.

Anna har olika funktionsnedsättningar som kräver att hon har personlig assistent. Hon har starkt behov av mycket hjälp. Hon har svårt att prata och uttrycka sig själv. Men hon försöker så gott hon kan på sitt egna sätt.

Anna tycker om att äta hönökaka och dricka nyponsoppa när hon är hemma. Det är hennes favoritmat. Hon gillar att kolla på film, speciellt Pippi Långstrump. Hon gillar också att spela dataspelet Sims.

Malins inredningstips är att inte vara rädd utan att våga ta in färger, mycket färger och saker. Att våga göra sitt eget.  Om man frågar Anna själv vad hon har för tips på hur man inreder sitt hem är att kolla i inredningstidningar. Anna själv har prenumererat på inredningstidningar i många år.

Stilen på Annas lägenhet kan kallas för Happy Chic. Det betyder att man använder sig av mycket färg och mönster i en blandning. Tapeterna är gula och blommiga. Man blir väldigt glad när man är i Annas lägenhet.

anna_03B9007

Annas sovrum är gulligt. Hon har ett väldigt fint påslakan som är rött med vita ringar på. Hennes säng står vid väggen i hennes sovrum. Malin har sitt rum bredvid. Om Anna vill nåt kan hon knacka i väggen. Malin hör det då kan hon ropa på hennes assistent som sover på bäddsoffan i vardagsrummet.

Annas favoritplats är Liseberg, hon älskar att vara där. Men hon skulle vilja åka till Stockholm och gå på Gröna Lund.
Om Anna vann 1 miljon så vill hon åka till Grekland och bjuda in alla som hon känner att åka med. Men också köpa en röd bil. Hemma hos Anna så lagar hon mest maten själv med hjälp av assistent. Sen ropar hon på Malin att maten är klar.
Men Annas dröm är att bo i en egen lägenhet med sina assistenter.