Hemma hos Carola

carolaVi har gjort en intervju med Carola i hennes hem i Lunden. Carola bor i en tvåa med ett kök, ett sovrum och ett ganska stort vardagsrum. Men ocskå en balkong till och badrum. Hon bor nära och bra till mataffären Ica. Det gick fort gå till Carolas hem för det var nära hållplasten.

Carola bjöd på väldigt god fika. Vi fick var sin kanelbulle. Både Carola och fotografen Jakob drack Äppel Cider medan Jessica och jag dack kaffe med mjölk. Då satt vi vid hennes kökbord som stod vid fönsteret och på fönsterblädaran stod hennes röda adventstake kvar. Jakob ville inte äta bullen så han tog en klämtin som låg i en skål av glas som stod på bordet.

Intill köket är vardagsrummet. Carola gillar att läsa Damtidngar och Frida tidngar. Det låg någon damtidning på det vita bordet. Under den fanns det en vit blärda där det låg mycket saker. På golvet jämnte tvn stod det en vit tidningssamlare med Frida tidningar i.

Hela Carolas lägenhet påminner mig om 1970-tal och ett hem man bordde i förr i tiden. Själv har Carola inga inredningstips på hur man vill ha i sin lägenhet. Men därimot har hon fått hjälp på hur hennes lägenhet som ser ut idag den gör. Carola har bott här i Lunden i 9 år. Men tidagre bodde hon i en villa i 4 år. Carolas drömlägenhet är den hon bor i idag.

Carola

Carola tvris bra där hon bor och hon tvris bra med sina grannar och med dom som jobbar där och hjälper henne. I lägenheten finns det en basslokalen där brukar Carola var i bland. När hon är i lokalen så brukar dom tittar på filmer. Carola själv gillar film. Men själv har hon inte så många filmer själv. Carola gillar ishockey ocskå. Hennes favorit ishockey lag är Förlunda. Dessutom har hon en idol ishockey laget som heter Mathis Olimb. hon har träffat honom i verkligheten oskå. Hon har ett annat intresse och det är att resa utomlands ocskå. Om Carola vann en miljon så skulle hon vilja åka på sin drömresa som är till Los Angels L.A. Men Carola berättar att hon ska i Maj månad åka på Spa tillsammans med en av personalen som jobbar där hon bor.

I sovrummet var hennes säng obäddad, sängkläderna är blå med gröna och rosa blommor i en blandning av mörka och ljusa färger samtidigt. Det tyckte jag var så varckert. Själva sängen stod in till väggen då när man kommer in i hennes sovrum.

I sovrummet finns det två hyllor. I den vita hyllan har hon blande saker som lite gossedjur, lite böcker och sånt. I den bruna mindre hyllan finns en liten rosa ask som påminner om en speldosa med en liten kvinna i minatyr. Men den är ingen speldosa utan hon förvarar småsaker i den. Jag gillade posilndockan som stod i hennes fönster på fönsterblädarn i blå kläder och blå blommig hatt. Den stod på nått rundt men den är väldigt varkert tyckte jag den var.

 

När Carola är hemma så tycker hon om att lyssna på musik och att dansa. Favoriten är ABBA med låten Mamma Mia. Ibland tycker Carola om att ligga i soffan och kolla på tv och favorit tvserierin just nu är Glamour.

Carolas dag ser ut så här först jobbar hon och sen åker hon hem för att laga mat och så. Personalen på boendet hjälper med städ, tvätt, matlagning och handling blandat annat. När hon inte ligger eller sitter i soffan då tycker hon om att sitta i en vit fårtölj med benen utstärkta och ha fötterna på en liten bekväm pall framför sig. Carola gillar dansband och favoriten där är Avringarna.