Intervju: Emil från State of Drama

Den här intervjun handlar om popbandet STATE OF DRAMA. Bandet har gjort en del uppträdande på olika platser och tävlade i melodifestivalen förra året med låten Falling. Då gick de vidare och nu har de varit med igen år 2014 och kommit vidare till Andra Chansen med hårdingarna i Outtriggers . Såhär lät det den 30 Januari när jag intervjuade bandets sångare.

Anja tillsammans med Emil från State of Drama på Bingolotto.

Anja tillsammans med Emil från State of Drama på Bingolotto.

Tjena Emil, Hur är läget?
Du, det är bara fint , det är bara fint. Jag håller på och jobbar för fullt här .

Jag får börja med att säga Gott Nytt år !
Ja, detsamma, detsamma !

Kan du berätta för de som läser på vår hemsida om saker och ting . Vilka är State of Drama?
State Of Drama är ett hård pop band som startades för …ehm … vad blir det nu igen …. 13 år sedan tror jag . Jag är sångare och det var jag trummisen som startade detta bandet i gymnasiet när vi träffades . Vi har bytt namn fram och tillbaka och tillbaka men sen började vi arbeta fram lite material med helhjärtat på svensktoppen nästa med låten Maybe som slog ut BWO – Det var stort det! Då kände vi att vi hade börjat skriva om oss till låtskrivare . Vi satt i studion ett år och sedan anmälde vi oss till tävlingen Metro Of Stage där vi gick och vann hela skiten genom Metro det var så det började. Och året efter kom vi med i Melodifestivalen förra året.

Otroligt !
Ja och i år är vi med igen.

Nu undrar jag : Har du hjälp eller är det du som skriver låtarna ?
Vi är ett team som skriver låtarna , det är jag som är sångare och basisten Sebastian och vår producent som skriver låtarna , sedan jobbar vi på flera som är i vårt förlag . Gitarristen Richard har kommit in och börjat skriva låtar . Vi skriver allt själv, det gör vi !!

Vilken låt är din favoritlåt , vad tycker du om att lyssna på ?
Ja, Jag är allätare. Jag har ju blivit så skadad av att jobba med musik och många gånger när man lyssnar försöker man få inspiration och kolla vad gör de där och så men när jag väl sätter mig ner och ska njuta av musik så är det allt från Coldplay , eller Foofighter till Frank Sinatra . Min bästa låt är Fix You med Coldplay .

Vart i Borås är ni från?
Alltså jag och Sebastian kommer från en ort 3 mil härifrån som heter Dalstorp, och Stefan kommer från Kinna , John kommer från Mölndal och Richard kommer från Limmared .

Hur jobbar ni fram låtarna med bandet?
Vi spanar lite olika , Sebbe , Göran och jag kan exempelvis sätta oss i studion men det är inte säkert att vi blir klara där vi repar just , vi gör State Of Drama – feelingen där , men jobbar klart dem som låtskrivare , ofta känner vi att låten passar State Of Drama då kör vi den själva men är det till någon annan skickar vi den till en annan artist.

Kanon! Vilken State of Drama-låt är ni mest stolta över då ?
Självklart är det ” Falling ” ,vi trodde inte att den skulle bli så bra i radio , men det är ju melodifestivalens mest spelade låt 2013 och tog oss vidare i melodifestivalen – Vi är sjukt stolta över Falling!

Jag också
Ja, vad härligt! Tack!

Hur känns det att deltaga i melodifestivalen en gång till då ?
Det är jättestort och få göra det två gånger i rad , det är inte många som får göra det ! Vi har en upptempolåt den här gången som vi kommer få visa upp vårat mer liviga jag som många inte har sett innan. Vi har många olika sätt när vi spelar live och sen är det jättekul att träffa Crewet igen . Men än så länge har vi inte fått någon tävligngsfeeling än för att vi endast jobbar med det redan nu men det för vi nog till lördag i Göteborg.

Jag hoppas det går bra. Jag håller tummen här .
Åååh . Vad bra , tack så jättemycket .

Hur brukar ni beröra publiken då när ni sjunger ?
Vi tycker att det är bra med ett bra scenframträdande ,vi ser inte bara till att låten funkar utan vi vill ha ett bra framträdande också ,med kläder , koreografi , och allt sådant .
Vi vill sprida kärlek , glädje och energi på scenen . Det är jävligt roligt att uppträda och vi vill visa det och underhålla publiken så de känner vår energi.

State of Drama. Bild från Live Nation / Luger

State of Drama. Bild från Live Nation / Luger

Hur många album har ni gjort ?
Vi har släppt ett album som heter Fighter, det kommer fler snart .

Härligt ! Vad är ditt bästa minne som du har med killarna ?
Det är ju absolut när vi fick veta att vi hade gått vidare i melodifestivalen . När de sa ” State of Drama , Falling”, det var härligt

Fighter är min favoritlåt av State Of Drama . Jag känner att den piggar upp när det är jobbigt , eftersom låten talar om för mig att kämpa . Det tycker Emil också , men han säger att man ska ta det lugnt och inte ta åt sig vad folk säger – Man kan lyssna men försöka ta det på rätt sätt, menar han .
Vi tror på dig!

Ja , jag älskar er också
Jaa , vad härligt

Jag frågar Emil om han känner till begreppet LSS , men det gör han inte. Jag förklarar och undrar om han vill vara kontaktperson till en funktionshindrad person , och Emil har inget emot att vara det men just nu går det inte för att tiden inte finns. Knappt ens för hans egen familj .

Kram och lycka till Emil!
Detsamma Anja!