Intervju: Miss Li

Den färglada Miss Li är tillbaka med nytt album som heter Aqualung.
Miss Li eller Linda Carlsson som hon egentligen heter är en svensk popsångerska och pianist.

Miss Li fick sitt genombrott 2006 när hon la ut flera låtar på musiksajten MySpace då fick hon mycket besökare och skivkontrakt.

Några av hennes populäraste låtar är ”Aqualung”, ”Bonfire”, ”Oh Boy” och framförallt monsterhitten ”Om du lämnade mig nu” som hon gjort med Lars Winnerbäck.

Miss Li var med i TV-programmet Så Mycket Bättre,
Där framförde hon i första programmet Pugh Rogerfeldts låt ”Här kommer natten”


Hej Linda! Hur mår du i dag?

Jag mår väldigt bra, tack! Har varit mycket förkyld den här vintern men nu är det vår och jag mår mycket bättre och känner mig så otroligt glad och pigg nu när solen skiner på dagarna.

Hur ser en vanlig dag ut för dig ?
Oj, mina dagar varierar väldigt mycket! Den ena är den andra aldrig sig lik. Vissa perioder reser jag mycket och under vissar perioder är jag hemma i studion och jobbar med nya låtar, ibland har man möten hela dagarna och andra dagar är det intervjuer och fotograferingar för tidningar och omslag.
Det är också det jag gillar med mitt jobb. Det känns aldrig tråkigt eller oinspirerande.
Det enda som är sig likt varje dag är att jag alltid dricker väldigt mycket kaffe vart jag än är, haha!

När du skall upp på scenen hur förbereder du dig då?
Jag är ofta lite nervös, men jag blir lugn av att alltid ha samma rutiner inför varja gig. Jag brukar sminka mig och sjunga upp ungefär en timme innan gig. Sen hänga lite med grabbarna i bandet, lyssna på musik, peppa och prata igenom spelningen. Sen borstar jag tänderna och tar alltid på mig scenkläderna precis innan det är dags att gå på scenen, för att vara säker på att jag inte spiller öl på klänningen innan jag går upp 😂

Hur känns det att vara ute på turné efter en så lång tid ?
Det är väldigt kul! Lite ovant först, men man kommer in i det på en gång! Jag ser väldigt mycket fram emot sommarturnen i sommar med över 20 gig. Det ska bli så otroligt roligt!


Vad är det bästa med att vara på turné?

Hänga med bandet, resa runt i Sverige och Europa och Se massa fina ställen som man aldrig skulle sett annars ..och sen såklart möta publiken.

Vilka är dina musikaliska förebilder och varför just dom?
Åh, Janis Joplin för att hon inte håller tillbaks när hon sjunger och Kate Bush för sitt magiska melodispråk.


Du är aktuell med ett nytt album, vad kan du berätta om det?

Albumet är planerat att släppas i höst! Det kommer bli så spännande att släppa eftersom jag tagit ut svängarna ordentligt och testat massa nya saker och sound på detta album. Har jobbat fram detta album på ett helt annat sätt än tidigare album och tagit mycket mer tid för varje låt. Men innan albumet kommer, så planerar vi att släppa några fler singlar!

Vad inspirerar dig till dina texter?

Livet! Kort och gott! Allt i livet som händer och som jag känner att jag måste ”skriva av mig om”.

Hur var det att skriva musik för Rihanna?
Spännande och väldigt lärorikt! Otroligt kul var det! Jag kommer ta med mig varje sekund av den upplevelsen och ta fram när jag behöver fyllas av energi.

Vem skulle du vilja samarbeta med i framtiden?
Det finns så otroligt många artister jag mer än gärna skulle jobba med! Men nån som är cool och alltid ligger i framkant är ju Beyonce, så jag skulle ljuga om jag inte sa att det var en dröm!

Du var med i Så mycket bättre vill du beskriva hur det kändes att vara där?
Det var verkligen jätteroligt och jag ångrar inte en sekund att jag tackade ja! Det var väldigt jobbigt också såklart, för vi sov max 3 timmar per natt, men det var så värt det!
Fick vänner och upplevelser för livet och jag har kontakt med flera av de andra artisterna fortfarande!

Har du något nytt projekt på gång?
Det kommer snart komma lite olika låtar och samarbeten med andra artister som jag är väldigt glad och stolt över. Jag kan inte avslöja för mycket just nu, men om man följer mig på instagram så lovar jag att hojta högt så fort jag kan och får berätta mer om det!!!

Lyssnar du på någon podcast eller vad lyssnar på för musik just nu?
Jag har inte riktigt fastnat för det där med podcasts. Jag hinner typ inte lyssna på sånna så jag har nog inte gett nån en chans 😫 och Just nu skapar jag så mycket musik att jag inte orkar lyssna på musik övrig tid . Mina öron blir så sjukt trötta och jag behöver bara ha det tyst ibland. Men sen när sommaren kommer och vi sitter i turnebussen och peppar så blir det annat!