Märta om Musikschlaget

pressbild03En helg i november var vi ett gäng från Grunden Media som åkte till Sundsvall för vi skulle tävla med i finalen av musikschlaget. Jag var med i Tommy Mathissons bidrag TV-spel som dansare och Robban Borgwall var med på keybord.

Det var alltså totalt 10 bidrag som alla hade kommit till finalen av Musikschlaget 2013 ifrån de olika deltävlingarna som varit runt om Sverige. Alla är vinnare men det är en som vinner lite mer än alla andra som någon sa på scenen, kanske någon ur juryn. Finalen av musikschlaget var på Avenyn – en stor sal på ett hotell i Sundsvall.

Det blev en väldigt lång jobbig väntan eftersom alla tio bidrag skulle framföra sina låtar på scenen och vi var nummer åtta. Sen blev det ännu mer väntan för juryn skulle enas om vem som skulle vinna lite mer än alla andra och det drog ut på tiden. Kanske berodde det på att dom hade svårt att välja.

_03B7113Innan vi fick veta vem som hade vunnit så skulle förra årets vinnarbidrag framföras. Bettan som också  kommer från Grunden Media. Jag blev så berörd när Bettan sjöng låten Alla ord som regnar över mig. Det var bara så magiskt när hon gjorde det. Det var så vackert och det lät så starkt samtidigt.

När juryn kom tillbaka efter pausen kände jag mig nervös och uppstressad och dessutom var jag väldigt varm i min vita overall. Jag lade mer fokus på att vi inte skulle vinna och jag tänkte mer på själva tävlingen än på att ha kul. Då när juryn läste upp motiveringen och Tommys namn ropades upp släppte allt. Det går inte ens att beskriva i ord hur det var att vinna. Det är mina bästa minnen därifrån. Först efter vi hade fått reda på att vi vunnit så blev vi intervjuade lite. Sen gick Tommy, -Robert och jag upp på scenen igen. Det var Bettan som vann förra årets  som gav den stora vinnarstatyetten vidare till oss. Dessutom fick vi ett annat pris. Det var att få uppträda med våran låt TV-spel på en Stenaline-kryssning senare i vår. Alla hurrade och vi fick framföra vårt vinnarbidrag igen. Vi fotograferades och sen blev det efterfest. Då fick jag äntligen dricka alkohol! Festen var jättekul och det höll på sent! Ungefär klockan halv två gick vi upp på hotellrummet och sov gott.

Annica och jag innan tävlingen.

Annica och jag innan tävlingen.

Vinnare musikschlaget 2013

Vinnare musikschlaget 2013