Grunden Media på Musikschlaget 2013

 

Tommy TvspelMusikschlaget är en nationell musiktävling där personer med funktionsnedsättningar från hela Sverige är med och tävlar. Det är lite som schlagerfestivalen och i år hade vi två bidrag från Grunden Media, Tommy med låten ”Tv spel” och Sayams låt ”När du dansar i himlen”.

Fredagen den 15 november kl 9 00 skulle vi på Grundmedia samlas inne på Centralsstationen.
Vi hade mycket väskor, instrument och vi skulle ta tåget till Stockholm för att åka vidare till Musikschlaget i Sundsvall. X2000 wow! Det var länge sedan jag åkte det tåget.
Allan och Eva hade hand om biljetterna och var reseledare.
Men när vi skulle gå på x 2000 visade det sig att det var dubbelbokat, men det löste sig och till slut hade alla en plats och Eva kunde pusta ut med en kaffe i handen.

Väl framme på Stockholms centralstation samlades vi vid Burger King, precis som förra året.
Vi turades om att käka och passa väskorna.
Vi bytte till tåget som skulle ta oss på en lång åktur till Sundsvall och vi var framme sent på kvällen, då vi gick till hotellet och checkade in.

Tommy och Sayam

På lördagen var det äntligen dags för Musikschlaget, kl 17.00 åt vi en 3 rätters middag innan Tommy , Sayam och de andra tävlande skulle uppträda på scenen.
Och förätten var underbar men lax och löjrom och huvudrätt var lammfilé tror jag. Den var mycket god. Potatisen var perfekt och desserten underbar.
Juryn tänke igenom sina bidrag 10 låtar det hade varit svårt för dem att kora en vinnare  så alla sex fick undan och tänka igenom och då blev det underhållning. Bettan och GrundenBand intog scenen och framförde låten Alla ord som regnar, som vi vann med förra året.

_03B6728

Detta året vann vi igen med TV-spel. Tommy han blev jätteglad i green room när de ropade upp hans bidrag.
En tjej i rosa klänning som hette Elin pratade med dom innan hon skickade vidare dem till scenen där dom fick uppträda en gång till inför publiken och juryn.

Progamledarna gjorde ett kanonjobb och dom hade stora bildskärmar som man kunde se på men efterfesten var rätt dålig, ingen champagne till vinnaren! Men vi fick ju fint pris då vi skall uppträda på en Stena Line-kryssning till våren. Det var dålig musik på efterfesten men man fick ju dansa med progamledaren Elin. Hon kunde dansa!
Jag tyckte det var kanon, ser fram emot nästa resa till Sundsvall.
Men varför inte göra festivalen i olika städer varje år, som Melodifestivalen.

Men tack till alla som har legat bakom detta fina projeket i Sundsvall och alla som spelade, serverade god mat och alla på hotellet.

Vinnare musikschlaget 2013

Vinnare musikschlaget 2013

sebbe, anna och c-m

Sebbe, Anna och C-M