Sommarpodden styr kosan mot Halland och omfamnar ytterligare en kär barndomsfavorit – Ika Nord! Idag teaterkonsulent och regissör för bl.a sommarens uppsättning av Halmstads slottspel – men kanske mest känd för sitt ikoniska barnprogram Ika i Rutan i slutet av 80-talet. Vi reder ut hur en inställd TV-tennismatch banade väg för programmet, hur rollen föll på plats och hur det var att kliva in i en manlig TV-branch som kvinna och våga ta plats. Vidare pratar vi bl.a. om förebilder och prestationskrav, ordlös kommunikation, rollen som Katten Findus i julkalendern Tomtemaskinen – samt om det bisarra tillfället när skelettet Åke stoppades av tyska tullen!

Intervjuar gör: Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Anders Thessing

Följ eller dela det här avsnittet
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *