När det blåser snabba kastvindar i politiken är vi givetvis glada för stabila furor att luta oss mot – och en av de stabilaste är onekligen SVTs politiske kommentator Mats Knutson som bevakat den politiska hetluften sedan 90-talet! Vi sökte upp Mats för en pratstund under socialdemokraternas kongress tidigare i höst, och i vimlet bland stadsråd och politiska höjdare avhandlandes otalet minnen och anekdoter från en lång journalistkarriär. Vilka politiker har varit roligast att intervjua? Och svårast? Vidare pratar vi public service, politisk neutralitet, och hyllar SVT-föregångare som Elisabeth Höglund, Olle Söderlund och KG Bergström. Dessutom – hur var det att lira förband till Ebba Grön i sin ungdom… och är det för lite punk i dagens politik?

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen

Följ eller dela det här avsnittet
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *